Ζακυνθινός Γεώργιος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγητής

Ο κύριος Γεώργιος Ζακυνθινός είναι Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Διετέλεσε ως:

• Καθηγητής, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστημίου. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
• ΔΝΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ : «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς
και Ελαιόλαδου».
• ΔΝΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ(NUTRACEUTICALS) ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ισπανίας Διεθνή Ιδρύματα (Davis UNIVERSITAAM, USA, ως UNIVERSITYAM, USA, ως UNIVERSITYA, USA, ως UNIVERSITY, USA,
υποτροφίες με αντικείμενα την ανάπτυξη της Γεωργίας και την Αγροτική Βιοτεχνολογία,
τις Μοριακές Τεχνικές στη Γενετική Βελτίωση και στη Βιολογία και την Τεχνολογία Οπ.
Είναι αριστούχος Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών και έχει εκπονήσει δύο μεταδιδακτικά έργα (2001-2010) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Πανεπιστημίου Φυτών Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Ιδιού Αθηνών και στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών Τμήματος .

Διδάσκει τα μαθήματα Υγειινής Τροφίμων και Συστημάτων Διασφάλισης και Διαχείρισης Ποιότητας Τροφίμων
Έχει Διδαχθεί για περισσότερα από 15 χρόνια Διατροφή, Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων, Νομοθεσία Τροφίμων,
Τεχνολογία και Ποιότητα Φρούτων & Λαχανικών, Τεχνολογία και Ποιότητα Ελιάς, Λιπών & Ελαίων.
Τα Ερευνητικά τους αντικείμενα είναι: η ανάπτυξη τροφοφαρμάκων με βάση τα φυσικά προϊόντα και τα τρόφιμα, τα
φυτοχημικά των οπωροκηπευτικών ως συμπληρώματα διατροφής , τα συμπληρώματα διατροφής, η ανάπτυξη
καινοτόμων προϊόντων τροφίμων και η ποιότητα και η τεχνολογία των οπωροκηπευτικών της ελιάς και της
αμπέλου, κατέχει δε τρεις πατέντες τροφοφαρμάκων. Έχει επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη των εικοσι πέντε
ετών (25) σε συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών αναπτυξιακών και διακρατικών προγραμμάτων διεθνών
συντονιστών ECLAIR,( AGRE CT-91-0060) ,διακρατικές συνεργασίες (ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΙΝΑΣ), μέλος ερευνητικής ομάδας
διεθνών προγραμμάτων(CAMAR, FAIR ), συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος εθνικών προγραμμάτων (ΠΑΒΕ
, ΕΠΕΤ Ι&ΙΙ, ΕΚΒΑΝ συμπεριλαμβανομένων του ΕΠΕ) και Περιφερειακών δράσεων καινοτομίας.
Οι Θέσεις ευθύνης όπου υπηρέτησε ήταν σημαντικές και ήταν υπεύθυνοι για τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D)
παραγωγικού φορέα συντονίζοντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του φορέα αλλά και σχεδιάζοντας νέα
προϊόντα., σύμβουλος ΥΠ.Α.Α.Τ για τέσσερα (4) έτη με αντικείμενα και συμμετοχή σε θεματικές επιτροπές για
τη βιολογική γεωργία, τη βιοτεχνολογία, τους ΓΤΟ, την περιβαλλοντική διαχείριση του ΚΑΠ και
τη διαχείριση κρίσεων. Εργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος Διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΙΤΗΣ για έξι
(6)χρόνια δημιουργώντας έναν φορέα από την αρχή με πρόγραμμα ΕΠΕΡΕΑ και δράσεις START UP. Διετέλεσε
Προϊστάμενος και Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Τμήματος ΤΕΓΕΠ και ΤΕΤΡΟ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και νυν
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για περισσότερο από εννέα(9)έτη.
Το Δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και περιλαμβάνει εργασίες -δημοσιευμένα άρθρα σε
διεθνή και εθνικά περιοδικά, βιβλία και καταχωρημένα διεθνή άρθρα σε συλλογικούς διεθνείς και εθνικούς τόμους.
Το όλο έργο συμπληρώνεται από εκτεταμένη τεχνογνωσία και εκλαϊκευμένη περιοδική αρθροπλαστική
και ηλεκτρονικά είδη με τα τρόφιμα, τη διατροφή, τα τροφοφάρμακα και τα λειτουργικά
τρόφιμα. Στην κοινωνική του προσφορά περιλαμβάνονται διαλέξεις συνεντεύξεων σε έντυπο και τηλεοπτικό
τύπο και η συμμετοχή του ως εισηγητής για περισσότερα από πέντε(5) έτη στο πρόγραμμα του
Ελευθέρου Ανοικτού Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου Αττικής.

Για αναλυτικά στοιχεία της ερευνητικής δραστηριότητας πατήστε εδώ