Ζακυνθινός Γεώργιος

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

gzakynthinos@uniwa.gr

Τηλέφωνο

213 2010 301

Ο κύριος Γεώργιος Ζακυνθινός είναι Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογία Ασφάλεια και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Υγειο-προστατευτικών Προϊόντων στη Δημόσια Υγεία»

Διετέλεσε ως:

  • Καθηγητής, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστημίου. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  • ΔΝΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ : «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου».
  • ΔΝΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ(NUTRACEUTICALS) ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Είναι πτυχιούχος του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις σε Ελληνικά (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) και σε Διεθνή Ιδρύματα (Davis UNIVERSITY USA, INRA Γαλλίας, IRTA Ισπανίας, CIHEAM Σαραγόσας, ΙΝΙΑ Πορτογαλίας) ως υπότροφος με αντικείμενα την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, τις Γεωργικές Εφαρμογές , την Βιοτεχνολογία, τις Μοριακές Τεχνικές στην Γενετική Βελτίωση και στην Βιολογία και Τεχνολογία Οπωροκηπευτικών.

Είναι αριστούχος Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών και έχει εκπονήσει δύο μεταδιδακτορικά έργα (2001-2010) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Διδάσκει στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας τα μαθήματα Υγιεινή Τροφίμων , Συστήματα Διασφάλισης και Διαχείρισης Ποιότητας Τροφίμων και Ειδικά Θέματα Μικροβιολογίας Τροφίμων

Έχει Διδάξει για περισσότερα από 15 έτη Διατροφή, Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων, Νομοθεσία Τροφίμων, Τεχνολογία και Ποιότητα Φρούτων & Λαχανικών, Τεχνολογία και Ποιότητα Ελιάς, Λιπών & Ελαίων.

Τα Ερευνητικά αντικείμενα του είναι: η ανάπτυξη τροφοφαρμάκων με βάση τα φυσικά προϊόντα και τα τρόφιμα, τα φυτοχημικά των οπωροκηπευτικών ως συμπληρώματα διατροφής , τα συμπληρώματα διατροφής, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων και η ποιότητα και η τεχνολογία των οπωροκηπευτικών της ελιάς και της αμπέλου, κατέχει δε τρεις πατέντες τροφοφαρμάκων. Έχει επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι πέντε ετών (25) σε συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών, αναπτυξιακών και διακρατικών προγραμμάτων διεθνής συντονιστής ECLAIR,( AGRE CT-91-0060) ,διακρατικές συνεργασίας (ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΙΝΑΣ), μέλος ερευνητικής ομάδας διεθνών προγραμμάτων(CAMAR, FAIR ), συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος εθνικών προγραμμάτων (ΠΑΒΕ ,ΕΠΕΤ Ι&ΙΙ, ΕΚΒΑΝ συμπεριλαμβανόμενων του Αρχιμήδη ΙΙ ΕΠΕΑΕΚ) και Περιφερειακών δράσεων καινοτομίας καθώς και στην υλοποίηση ιδιωτικών και αναπτυξιακών έργων.

Οι Θέσεις ευθύνης όπου υπηρέτησε ήταν σημαντικές και ήταν υπεύθυνος τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) παραγωγικού φορέα συντονίζοντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του φορέα αλλά και σχεδιάζοντας νέα προϊόντα., σύμβουλος ΥΠ.Α.Α.Τ για τέσσερα (4) έτη με αντικείμενα και συμμετοχή σε θεματικές επιτροπές για την βιολογική γεωργία, την βιοτεχνολογία, τους GMO, την περιβαλλοντική διαχείριση της ΚΑΠ και την διαχείριση κρίσεων. Εργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος Διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΙΤΗΣ για έξι (6)χρόνια δημιουργώντας ένα φορέα από την αρχή με πρόγραμμα ΕΠΕΡΕΑ και δράσεις START UP. Διετέλεσε Προϊστάμενος και Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Τμήματος ΤΕΓΕΠ και ΤΕΤΡΟ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για περισσότερο από εννέα(9)έτη συνολικά.

Το Δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και περιλαμβάνει εργασίες -δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή και εθνικά περιοδικά, βιβλία και καταχωρημένα διεθνή άρθρα σε συλλογικούς διεθνείς ή εθνικούς τόμους. Το όλο έργο συμπληρώνεται από εκτεταμένη εξειδικευμένη και εκλαϊκευμένη περιοδική αρθρογραφία συμβατική και ηλεκτρονική με αντικείμενα την τεχνολογία τροφίμων, την διατροφή, τα τροφο-φάρμακα και τα λειτουργικά τρόφιμα. Στην κοινωνική του προσφορά συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις συνεντεύξεις σε έντυπο και τηλεοπτικό τύπο και η συμμετοχή του ως εισηγητής για περισσότερα από πέντε(5) έτη στο πρόγραμμα του Ελεύθερου Ανοικτού Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου Αττική. Διατελεί επίσης ως Β Αντιπρόεδρος της λέσχης φίλων Ελιάς και Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» σε εθελοντική βάση.